Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

9η ημερα - 17 Αυγούστου 2008


Όσα δεν είχαν φέρει οι πρώτες 8 ημέρες, τα έφερε η σημερινή για την ελληνική ομάδα, καθώς στο ενεργητικό μας υπάρχουν πλέον τα τρία πρώτα μετάλλια(1 αργυρό,2 χάλκινα).

Το πρώτο χρονικά μετάλλιο,κατέκτησαν στα yngling της ιστιοπλοϊας οι Σοφία Μπεκατώρου,Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη οι οποίες ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.Τις τελευταίες ημέρες ήταν σταθερά στην τριάδα των ιστιοδρομιών και κόντρα στα προγνωστικά και στη μέτρια αρχή τους,έφτασαν πανάξια στην 3η θέση.

Το «τρίδυμο» της επιτυχίας,δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της χρυσής Ολυμπιονίκη της Αθήνας Σοφίας Μπεκατώρου,η οποία αποφάσισε να μεταπηδήσει στην κατηγορία αυτή, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση η παρτενέρ της στα 470 Αιμιλία Τσουλφά.Μεγάλος ντόρος δημιουργήθηκε,όταν η Σοφία αντικατέστησε για λόγους τακτικής την αθλήτρια Χαραμουντάνη,που προσέφυγε εναντίον της.

Ο Βασίλης Πολύμερος και ο Δημήτρης Μούγιος,είχαν δείξει όλες αυτές τις ημέρες πως ήρθαν με άγριες διαθέσεις στο Πεκίνο.Η πρόκριση στον τελικό με τον καλύτερο χρόνο ήταν μόνο η αρχή.Η συνέχεια ακόμη πιο λαμπρή,με το ασημένιο μετάλλιο να κοσμεί τη συλλογή τους.Από την αρχή της κούρσας βρίσκονταν στα μετάλλια,ενώ παραλίγο με την αντεπίθεση τους στα τελευταία μέτρα,να πάρουν το χρυσό απ’τους Βρετανούς.

Ο Πολύμερος με παρτενέρ τον Σκιαθίτη,είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας,ενώ συμμετείχε και σε Ατλάντα,Σίδνεϋ.Την ίδια στιγμή στο διπλό σκιφ γυναικών,οι Μπισκιτζή/Τσιάβου έφεραν μια ακόμη διάκριση στην ελληνική κωπηλασία,κατακτώντας την 6η θέση.

Η Πηγή Δεβετζή,αποδεδειγμένα είναι η πιό σταθερή αθλήτρια του στίβου τα τελευταία χρόνια και βρέθηκε ξανά στο βάθρο όπως το 2004(ήταν 2η).Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση και άλμα στα 15,23(φετινό ρεκόρ)κατέκτησε την 3η θέση σε ένα καταπληκτικό αγώνα με νικήτρια την Καμερουνέζα Μπαγκό,που έκανε Ολυμπιακό ρεκόρ με 15,39.Η Πηγή,έκανε εκπληκτικό τρίτο άλμα που εάν ήταν έγκυρο ίσως έφερνε και χρυσό.

Ο τελικός,πήγε ανέλπιστα ψηλά από πλευράς επιδόσεων.Χαρακτηριστικά,έξι αθλήτριες πήδηξαν πάνω από τα 15μ.Η πηγή κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιο στα τελευταία πέντε χρόνια αφού ήταν 2η στους Ολυμπιακούς του 2004,2η στο Ευρωπαϊκό του 2006 και 3η στο Παγκόσμιο του 2007 και συνεχίζει...

Στις υπόλοιπες συμμετοχές,ο Ηλίας Παυλίδης κατέλαβε την 5η θέση στα 91κ.της πυγμαχίας,καθώς αν και το πάλεψε ηττήθηκε με 7-4 από τον Κουβανό Ακόστα.Στα tornado της ιστιοπλοίας,οι Πασχαλίδης/Τριγκώνης,ανέβηκαν στην 3η θέση έπειτα από τέσσερις ιστιοδρομίες,ενώ ο Κακλαμανάκης είναι 7ος μετά από επτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: