Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

2η Ημέρα - 10 Αυγούστου 2008


Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός,όμως αυτό δεν σημαίνει πως το ξεκίνημα σε μια διοργάνωση προδικάζει και την συνέχεια.Σίγουρα,η εθνική μπάσκετ είναι σε θέση να δικαιώσει αυτή την άποψη.

Η ήττα με 81-66 από την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία,σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την αξία της ομάδας μας,που έφτασε αήττητη μέσω του προολυμπιακού τουρνουά στο Πεκίνο.

Ούτως ή άλλως ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε επισημάνει πως δεν θέλει να υπάρξει ούτε υπέρμετρη αισιοδοξία σε περίπτωση θετικής πρεμιέρας,αλλά ούτε απογοήτευση εάν ερχόταν η ήττα.

Αν και η ομάδα μας ξεκίνησε καλά και συμβάδιζε ως το ημίχρονο με την Ισπανία,στη συνέχεια δεν είχε λύσεις απέναντι στο αμυντικό πρέσινγκ των Ισπανών και μην μπορώντας να εφαρμόσει στη συνέχεια το γρήγορο ρυθμό που είχε επιβάλλει στον αγώνα, βρέθηκε αρκετά πίσω.

Οι διεθνείς ξέρουν πολύ καλά πως το «ταμείο» θα γίνει στα χιαστί ματς και δεν υπάρχει περίπτωση να κλονιστούν απο την ήττα.Ήδη από μεθαύριο και το παιχνίδι με την Γερμανία,είναι σίγουρο πως θα παρουσιάσουν πολύ διαφορετικό πρόσωπο.

Η 2η ημέρα των αγώνων, επιφύλασσε και άλλα αρνητικά αποτελέσματα τόσο σε ατομικό,όσο και σε ομαδικό επίπεδο,περιελάμβανε όμως και αρκετά ελπιδοφόρες εμφανίσεις.

Η ήττα που υπέστη η εθνική πόλο των ανδρών με 12-8 από την Αυστραλία,ίσως αποδειχτεί καθοριστική καθώς ήρθε από έναν αντίπαλο που-θεωρητικά-μαζί με τον Καναδά ήταν ο πιο βατός του ομίλου.

Με δεδομένη την παρουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης ομάδας του Μαυροβουνίου και της χρυσής Ολυμπιονίκη Ουγγαρίας,το πιο λογικό ήταν πως θα διεκδικούσαμε την είσοδο στην τριάδα του γκρουπ μας απέναντι στους υπολογίσιμους Ισπανούς.

Πλέον,η εθνική βρίσκεται ένα βήμα πίσω,ενώ στο κόλπο μπαίνει και η Αυστραλία.Ας ελπίσουμε οι παίκτες του Σάντρο Καμπάνια να βρουν τον εαυτό τους και να ξεχάσουν τις άσχημες εμφανίσεις που τους έφεραν στην 11η θέση στο πανευρωπαϊκό της Μάλαγα πριν από λίγες εβδομάδες.

Με δύο ήττες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους και τα δίδυμα του Μπιτς Βόλεϊ.Οι Καραντάσιου/Αρβανίτη δεν βρήκαν τις λύσεις απέναντι στις Αυστριακές αδερφές Σβάιγκερ και ηττήθηκαν με 2-0(21-18,21-18).

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε ανεξήγητα αγχωμένη-ειδικά η Βίκυ-και έκανε πολλά αβίαστα λάθη.Ακόμη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί σε κανένα σημείο το μεγάλο όπλο του σερβίς της Αρβανίτη,που αναλώθηκε κυρίως σε φλότιγκ.

Ήττα με 2-1(21-18,19-21,15-12) και για τις Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη,απέναντι στις Κινέζες Σούε Τσεν/Ζανγκ Σι.Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας,άφησαν όμως πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια,καθώς κοίταξαν στα ίσια και προβλημάτισαν ιδιαίτερα ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης(νο 4 στον κόσμο).

Μάλιστα,πέτυχαν πολύ μεγάλη ανατροπή στο 2ο σετ,αφού μετέτρεψαν το 14-18 σε 21-19.Οι παθιασμένες Ελληνίδες είχαν ως όπλο τα μπλοκ της Τσιαρτσιάνη και τις άμυνες της Κουτρουμανίδου και αν ήταν προσεκτικότερες στην υποδοχή και στο σερβίς(πολλά άουτ) ίσως ολοκλήρωναν την μεγάλη έκπληξη.

Πλέον,οι ομάδες μας παίζουν αγώνες δίχως γυρισμό μεθαύριο, απέναντι στις Κάντελας-Γκαρσία(Καραντάσιου/Αρβανίτη)και Αγκουστίδες/Νελ(Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη).Ενδεχόμενες νίκες θα σημάνουν πιθανώς και την πρόκρισή τους στις 16 του τουρνουά,που είναι και ο αρχικός τους στόχος.

Η πιο ελπιδοφόρα εμφάνιση της ημέρας ήρθε από τους Πολύμερο-Μούγιο στο διπλό σκιφ της κωπηλασίας.Οι αθλητές μας,έκαναν εξαιρετική κούρσα και προκρίθηκαν άνετα ως δεύτεροι από την σειρά τους στον ημιτελικό γύρο.Αναμφίβολα μπορούν να είναι από τους πρωταγωνιστές για τα ελληνικά χρώματα.

Αντίθετα,το αντίστοιχο πλήρωμα των γυναικών(Μπισκιτζή-Τσιάβου) αν και φιλοδοξούσε σε απευθείας πρόκριση,κατετάγη 5ο και θα προσπαθήσει να περάσει στα ημιτελικά μέσω των ρεπεσάζ.

Κατώτερη του αναμενόμενου και η παρουσία του Άρη Γρηγοριάδη.Ο αργυρός πρωταθλητής Ευρώπης στα 100 ύπτιο,έμεινε μακριά από τους χρόνους του και μοιραία δεν προχώρησε στα ημιτελικά.Αν υπήρχε στο καλεντάρι το κύριο αγώνισμά του τα 50 ελεύθερο,σίγουρα θα είχαμε μεγάλες προσδοκίες από τον κολυμβητή μας.

Η Στεφανί Μπισμπίκου εμφανώς επηρεασμένη από την τρίμηνη αποχή λόγω τραυματισμού,έκανε καλή εμφάνιση όμως δεν κατάφερε να προκριθεί όπως στην Αθήνα(15η),στον τελικό του σύνθετου ατομικού,καθώς έμεινε 39η.Την ίδια τύχη είχε και στη δοκό.

Ο Ταριέλ Ζιντιρίδης,απέδειξε πως είναι αθλητής ρυθμού, που θέλει κάποιο διάστημα για να βρεθεί στην επιθυμητή κατάσταση και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των -66κ στο τζούντο.

Στην ιστιοπλοΐα τέλος,ο Αιμίλιος Παπαθανασίου ολοκλήρωσε την ημέρα στην 15η θέση,αφού υπέστη ακόμη μια ακύρωση την ώρα που ήταν 4ος.Το γυναικείο πλήρωμα των ynling βρίσκεται στην 11η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: