Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

10/8/08 Ο ΑΓΩΝΑΣ:ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΙΔΟΥ/ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΗ-ΣΟΥΕ/ΖΑΝΓΚ ΣΙ


της Ιωάννας Σιονογλουλάρη

Λαμπερό ξεκίνημα, αν και δεν συνδυάστηκε με νίκη, για το ελληνικό δίδυμο του μπιτς βόλει.Η Μαρια Τσιαρτσιανη και η θαλεια κουτρουμανιδου κοίταξαν στα ίσια τις δυο επιτυχημενες[νουμερο 4 του κοσμου]κινεζες αθλητριες οι οποιες παρά την θεση τους στην παγκοσμια καταταξη πιέστηκαν ιδιαίτερα απο τις Ελληνιδες .

Η αρχή του αγωνα ήταν ιδιαιτερα ευνοικη για τις αθλητριες μας οι οποιες μπηκαν στο γηπεδο χωρις αγχος και αποφασισμενες να απολαυσουν το παιχνιδι οτι και να γινει
Στο ξεκίνημα, οι Ελληνίδες πέτυχαν διαφορα 6 ποντων(8-2) ,‘όμως οι κινεζες αθλητριες εσπευσαν να καλύψουν τη διαφορά με επιθετικα σερβις και εντυπωσιακα μπλοκ.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σετ να κερδιθεί από τις κινέζες με 21/18.


Κατα την διαρκεια του πρωτου σετ παντως οι ελληνιδες αθλητριες εδειξαν ιδιαιτερες ικανοτητες και θαρρος απεναντι στις Κινέζες που ήταν το φαβορί.ετσι πλησίασαν κοντά στην κατάκτηση του σετ, χανοντας τελικά με μικρη διαφορα.Στη συνέχεια,όχι μόνο δεν απογοητεύτηκαν,αλλά συνεχισαν με μεγαλυτερο ζηλο.

Το δευτερο σετ αποδειχθηκε για τις ελληνιδες αθλητριες μια ξεχωριστη ευκαιρια για να δειξουν τις αρετές τους. με εξαιρετικα μπλοκ καταφεραν να πιεσουν τις κινεζες πρωταθλητριες, να τις αγχωσουν και να φέρουν στα ίσια τον αγώνα με 21/19 δινοντας ελπιδες στους ελληνες φιλαθλους.

Ετσι,ο αγωνας πηγε σε τριτο σετ με το ηθικο της ελληνικης ομάδας να ειναι ακόμη πιο ακμαιο,έχοντας επίσης βελτιωμενη την υποδοχη,την συννενοηση μεταξυ των αθλητριων και την αμυνα.παρ΄ολα αυτα οι κινεζες εδειξαν οτι εχουν καταλαβει την τακτικη της ελληνικης ομαδας καταφερνοντας να προηγηθούν αρχικα με 4 ποντους και επειτα με 3 ληγοντας ετσι το σετ υπέρ τους με 15/12.

Παντως αν και ηττήθηκαν με 2-1, οι αθλητριες μας θαλεια κουτρουμανιδου/μαρια τσιαρτσιανη εδειξαν σε όλο το πεκινο πως εχουν εξαιρετικες ικανοτητες και μεγαλες προοπτικες που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και σε μετάλλιο .
Οι αθλητριες μας αν και βρίσκονται στο νο 23 της παγκοσμιας καταταξης,με τις Κινέζες 4ες ,δεν άφησαν σε καμία στιγμή να φανεί αυτή η διαφορά εντός γηπέδου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: