Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

10η Ημέρα - 18 Αυγούστου 2008


Τελικά φαίνεται πως τα άκυρα άλματα είναι αγιάτρευτη πληγή για τον Λούη Τσάτουμα.Για ακόμη μια φορά σε μεγάλο τελικό,ο Καλαματιανός άλτης ρίσκαρε υπερβολικά και μοιραία έμεινε εκτός οκτάδας, με τρία άκυρα.Αδίκησε το ταλέντο του ο πρωταθλητής μας,που αν έμενε στον αγώνα θα χτυπούσε με μεγάλες αξιώσεις το χρυσό.
Ο Ίρβινγκ Σαλαντίνο κέρδισε με 8,34,επίδοση που σαφώς έδειξε πως είχε ο Λούης που στο δεύτερο άλμα πήγε πολύ μακριά.Ελπίζουμε να σταματήσει η κατάρα των άκυρων.

Πολύ καλή εμφάνιση που ισοδυναμεί με πρόκριση στα προημιτελικά,έκανε ο Κώστας Δουβαλίδης.Με 13.49 ισοφάρισε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ και πέρασε 1ος απ’τη σειρά του.Δείχνει ικανός να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί ακόμα και στον τελικό.Ο Περικλής Ιακωβάκης κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό των 400μ με εμπόδια,όμως η πρόκριση και μόνο είναι μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστούμε πως δεν βρισκόταν φέτος στην καλύτερη κατάσταση.Η Στέλλα Παπαδοπούλου στη σφύρα προκρίθηκε ως 12η με 69,36 και έδειξε στον πρωϊνό προκριματικό πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.Στον τελικό,πάμε για οκτάδα και μετά ο,τι καλύτερο...

Πανηγυρικά στην οχτάδα του μπάσκετ βρίσκεται πλέον η εθνική ανδρών.Ήταν σίγουρο πως αν οι παίκτες του Γιαννάκη ήταν αυτοί που έπρεπε, δεν θα είχαν πρόβλημα απέναντι στην Κίνα και κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση,ειδικά στο πρώτο μέρος,επικράτησαν με 91-77.Το αμυντικό πρέσινγκ και η γρήγορη κυκλοφορία έπνιξαν τους διοργανωτές,ενώ κορυφαίοι ήταν οι Σπανούλης,Μπουρούσης.Πλέον, η προσοχή στρέφεται στον μεθαυριανό προημιτελικό με την Αργεντινή.Κάτι τους χρωστάμε από το 2004,όταν μας απέκλεισαν στην ίδια φάση και ήρθε η ώρα της ρεβάνς.

Οι Πασχαλίδης/Τριγκώνης,συνεχίζουν την πορεία τους προς τα μετάλλια,αφού με μία 4η και μία 12 θέση διατηρήθηκαν 3οι στη γενική κατάταξη στα τορνέιντο,με 4 ιστιοδρομίες να απομένουν.Ο Νίκος Κακλαμανάκης ανέβηκε 6ος στα rsx.

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης προκρίθηκε στα ημιτελικά του κανό ήρεμων νερών,όντας πέμπτος στην σειρά του κι έδειξε σταθερός για άλλη μια φορά στις μεγάλες διοργανώσεις.Οι Σολωμού/Μακρυγιάννη,ξεκίνησαν καλά και βρίσκονται 9ες την πρώτη ημέρα στη συγχρονισμένη κολύμβηση.

Στη 9η θέση,δύο πιο πάνω από την Αθήνα βρέθηκε ο Νίκος Κουρτίδης στα 105κ. της άρσης βαρών.Ο πρωταθλητής μας,ανύψωσε 176κ στο αρασέ και 221 στο ζετέ(397 στο σύνολο)και έδειξε πως αν δεν είχε κάνει ελλειπή προετοιμασία θα χτυπούσε ακόμη και μετάλλιο.Υπάρχει και το Λονδίνο σε τέσσερα χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: