Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

8η Ημέρα - 16 Αυγούστου 2008


Ένα άλμα του ήταν αρκετό.Όπως η Πηγή Δεβετζή χθές,έτσι κι ο Λούης Τσάτουμας έπιασε με την πρώτη προσπάθεια το όριο στο μήκος,πηδώντας στα 8,27(8,15 το όριο)και δείχνει έτοιμος αυτή τη φορά,για το πρώτο μεγάλο μετάλλιο της καριέρας του σε διοργάνωση του ανοιχτού στίβου.Το άλμα του στα 8,27 ήταν το καλύτερο που έγινε στους προκριματικούς και ήρθε πολύ άνετα,αφού ο Λούης άλλαξε τη φορά του.

Την πρόκριση στον τελικό πήρε και ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400 εμπ.Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2006,ξεκίνησε πολύ δυνατά και ηγούταν της κούρσας ως τα 200 μέτρα,ενώ στη συνέχεια αν και δεν είχε τις ίδιες δυνάμεις κατάφερε να τερματίσει 4ος με 48.69 που αποτελεί και φετινό ρεκόρ.

Η διαφορά δυναμικότητας της εθνικής μπάσκετ με την Αγκόλα είναι δεδομένη και η συντριβή των Αφρικανών με 102-61 μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, καθώς η εθνική επικράτησε καθολικά σε όλους τους τομείς.Κορυφαίος ο Μπουρούσης με 22π,που έκανε ρεκόρ καριέρας με τα «γαλανόλευκα».Πλέον η προσοχή στρέφεται στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Κίνα, που θα κρίνει την τρίτη θέση στον όμιλο μας.


Ο Χρήστος Βολικάκης είχε καλή παρουσία στην ποδηλασία,όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο(ημιτελικό)του Κέιριν.Ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής είχε προοπτικές διάκρισης,όμως κλείστηκε στα τελευταία μέτρα και δεν κατάφερε να μπει στην δυάδα που προκρινόταν,ενώ δεν προχώρησε ούτε μέσω των ρεπεσάζ.Την ίδια τύχη είχε και ο έτερος εκπρόσωπος μας Θανάσης Μαντζουράνης.


Στην ιστιοπλοϊα,ο καιρός ακύρωσε πολλές ιστιοδρομίες κι έτσι η κούρσα μεταλλίων στα yngling που το ελληνικό πλήρωμα είναι 3ο , θα γίνει αύριο.Οι Πασχαλίδης-Τριγκώνης συνέχισαν να βρίσκονται ψηλά(4οι) στα tornado,ενώ στα 470 οι Κοσματόπουλος-Παπαδόπουλος ολοκλήρωσαν 12οι.

Η Βικτωρία Μαυρίδου, απέδειξε ότι είναι μια πολύ ελπιδοφόρα Αρσιβαρίστρια.Η 17χρονη, σήκωσε 105κ. στο αρασέ και 126 στο ζετέ,καταλαμβάνοντας την τιμητική 9η θέση στα +75κ.Στο μέλλον είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσει πολύ.

Η εθνική πόλο των ανδρών πέτυχε νίκη γοήτρου με 13-7 επί του Καναδά με κορυφαίους τους Ντόσκα-Θεοδωρόπουλο,όμως έχει ήδη αποχαιρετήσει όπως και οι γυναίκες την επόμενη φάση.Αναμφίβολα,το ολυμπιακό τουρνουά πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για ριζικές αλλαγές στα δυο συγκροτήματα,που στο παρελθόν μας πρόσφεραν πάμπολλες διακρίσεις,όμως ίσως πλέον έχουν κλείσει τον κύκλο τους.

Ο Γιώργος Γαζής, έκανε εμφάνιση κατώτερη του αναμενόμενου,ηττήθηκε 1-12 από τον Γκονγκόρα(Εκουαδόρ) και αποκλείστηκε, έχοντας φτάσει στους «16» των 75κ. της πυγμαχίας.Ο Έλληνας πυγμάχος ήταν άτολμος στις επιθέσεις του και δεν είχε τύχη για πρόκριση στα προημιτελικά με τέτοια παρουσία, απέναντι στον «διαβασμένο» αντίπαλό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: