Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

7η Ημέρα-15 Αυγούστου 2008


Μπορεί έως τώρα τα πράγματα, να μην έχουν πάει ακριβώς όπως τα περιμέναμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου,όμως οι εμφανίσεις στα αθλήματα του νερού μας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους.Αν και το ελληνικό πόλο είναι σε ελεύθερη πτώση,η κολύμβηση δεν έφερε κάποια επιτυχία,η κωπηλασία,η ιστιοπλοϊα αλλά και το Κανόε/Καγιάκ δεν σταματούν να φέρνουν διακρίσεις.

Η πρόκριση του Πολύμερου και του Μούγιου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών(κωπηλασία) και μάλιστα με την κορυφαία επίδοση των ημιτελικών σειρών,δείχνει πως οι αθλητές μας ανήκουν στην ελίτ του αθλήματος και είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την παράδοση της Αθήνας,όταν ο Πολύμερος με τον Σκιαθίτη πήραν το χάλκινο μετάλλιο.Αυτή τη φορά το μετάλλιο ίσως έχει άλλη απόχρωση...

Το «καρέ» της επιτυχίας,ολοκλήρωσαν με τη δική τους πρόκριση στην εξάδα του τελικού, οι Μπισκιτζή/Τσιάβου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών.Αν και δεν ξεκίνησαν καλά στην κούρσα,με μεγάλη αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα,έδειξαν πως ήταν αποφασισμένες για την πρόκριση την οποία και πήραν ως τρίτες της κούρσας.

Στην ιστιοπλοϊα,η ξέφρενη πορεία του πληρώματος yngling(Μπεκατώρου,Παπαδοπούλου,Κραβαριώτη) συνεχίστηκε και χθες και πλέον βρίσκονται στην 3η θέση!Στις τελευταίες ιστιοδρομίες τερματίζουν συνεχώς εντός τριάδας και απομένει μόνο μια καλή εμφάνιση στην κούρσα των μεταλλίων(τελευταία),ώστε να κρεμάσουν το χάλκινο στο στήθος.

Την ίδια ώρα,εντυπωσιακά ξεκίνησαν οι Πασχαλίδης/Τριγκώνης στα tornado(2οι).Οι Κοσματόπουλος/Παπαδόπουλος υποχώρησαν στην 8η θέση στα 470,στην οποία βρίσκεται και ο Νίκος Κακλαμανάκης στα rs:x.Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου(finn) ολοκλήρωσε 15ος.Αναμφίβολα μπορούσε να βρεθεί πολύ παραπάνω,όμως του στοίχισε εκ νέου η αντιμετώπιση από τους κριτές.

Άνετη πρόκριση για τον τελικό του τριπλούν πήρε όπως αναμενόταν,η Πηγή Δεβετζή στην πρώτη μέρα του στίβου.Η αργυρή Ολυμπιονίκης του 2004, χρειάστηκε μόλις ένα άλμα(14,92) για να ξεπεράσει κατά πολύ το όριο και να δείξει πως συγκαταλέγεται στα μεγάλα φαβορί για το χρυσό.

Σε καλή κατάσταση όμως,δείχνουν και Οι Σαβίν(Κόυβα),Λεμπένετεβα(Ρωσία)και Μπανγκό(Καμερούν),κάτι που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας και προμηνύει σπουδαίο αγώνα.Άνετα στον ημιτελικό τω 400 εμπ. Και ο Περικλής Ιακωβάκης που με 49.50 ήταν 2ος στη σειρά του.Δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση φέτος,όμως είναι μεγάλος αθλητής και θα παλέψει να μπεί στον τελικό.

Οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη,μπορεί να μην προκρίθηκαν στα προημιτελικά,όμως με την εμφάνιση τους απέναντι στις Κουκ/Μπαρνέτ,απέδειξαν πως πήραν πανάξια την 9η θέση στο Μπιτς Βόλεϊ και άξιζαν το κάτι παραπάνω.Η ομάδα μας απέφυγε τα λάθη και κόντραρε στα ίσια τις Αυστραλές,που τελικά επικράτησαν με 2-1(22-20,19-21,
15-12).Κομβικής σημασίας για την ήττα,ήταν το κακό ξεκίνημα στο τάι μπρέικ(0-4).

Ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε στην κολύμβηση ο Σπύρος Γιαννιώτης,καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέβηκε κάτω από τα 15’ στο 1500άρι,με επίδοση 14:53.32 που τον κατέταξε 12ο.Πλέον,ο πρωταθλητής μας επικεντρώνεται στα 10χλμ ανοικτής θαλάσσης,στα οποία είναι ικανός να επιτύχει μια μεγάλη διάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: