Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

1η Ημέρα - 9 Αυγούστου 2008


Οι προσδοκίες ήταν πολλές,όμως μετατράπηκαν σε απογοήτευση.Ο Βλάσης Μάρας δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του μονόζυγου αν και ήταν φαβορί ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο.

Ο αθλητής μας,όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος,προδόθηκε από τον υπερβάλλοντα ζήλο καθώς ήθελε να εκτελέσει τέλεια το πρόγραμμά του, κι έτσι έκανε τεχνικά λάθη που οδήγησαν σε πτώση και σε προσγείωση με τα γόνατα.

Ο Μάρας,εκτέλεσε το πιο απλό από τα δυο προγράμματα που είχε ετοιμάσει,αφού κρατούσε το «καλό» για τον τελικό,όμως δεν θα είναι παρών εκεί.Τελικά δεν κατάφερε να πάρει εκδίκηση για την αδικία των κριτών που τον άφησε εκτός τελικού το 2004,όμως η ζωή συνεχίζεται.

Συμβαίνουν κι αυτά,ειδικά σε αθλήματα που οι κόποι μιας χρονιάς παίζονται σε περίπου 1.30 λεπτό και τα λάθη να απαγορεύονται.Ο Βλάσης δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στον τελικό του άλματος αν και εκεί είχε καλύτερη παρουσία.

Ο Γιώργος Γαζής στα 75κ της πυγμαχίας,επικράτησε με 7-2 του Κογκολέζου Μπίεμπε και μετά την πρόκριση του στους «16» δείχνει πως είναι σε θέση να επιζητά το κάτι παραπάνω.

Ο Έλληνας πυγμάχος βρέθηκε να χάνει με 2-0,όμως όταν αποκρυπτογράφησε τον αντίπαλο του,ήταν θέμα χρόνου να εκμεταλλευτεί τα κενά του στην αμυντική προσπάθεια και να πάρει μια άνετη σχετικά νίκη.

Ο Γιάννης Χρήστου κέρδισε κι αυτός με την σειρά του την πρόκριση στα προημιτελικά στο μονό σκιφ στην Κωπηλασία.Ο αθλητής μας,δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί να στοχεύει σε πρόκριση στα ημιτελικά.

Αξίζει να σημειωθεί,πως ο Χρήστου προετοιμάστηκε και πήρε την πρόκριση στο μονό,μόλις λίγες εβδομάδες πριν,λόγω του Ντι ο παρτενέρ του στο διπλό σκιφ βρέθηκε θετικος σε έλεγχο ντόπινγκ,χρησιμοποιώντας φάρμακο κατά της τριχόπτωσης

Στην ιστιοπλοϊα,το ξεκίνημα του Αιμίλιου Παπαθανασίου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα.Στην πρώτη ιστιοδρομία στα finn τερμάτισε πρώτος,όμως στη δεύτερη αντιμετώπισε για άλλη μια φορά προβλήματα με τους κριτές και ακυρώθηκε χωρίς προφανή αιτία.Αυτό το θέμα συνεχίζεται από παλιά και η αδικία σε βάρος του αθλητή μας είναι εμφανής.

Τα πράγματα πλέον είναι δύσκολα,καθώς είναι 13ος δεν μπορεί να «πετάξει» άλλη κακή ιστιοδρομία,όμως είναι μεγάλος αθλητής κι έχει τα φόντα να αντεπεξέλθει και να κυνηγήσει κάποιο μετάλλιο.

Στην κατηγορία Ινγκλινγκ οι Σοφία Μπεκατώρου,Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου βρίσκονται στην 12η θέση με 22 βαθμούς ποινής.

Τέλος,η Ντόνα Βακάλη έχει κάθε λόγω να αισθάνεται αδικημένη,αφού δεν θα αγωνιστεί στο Πεκίνο.Η Ελληνίδα αθλήτρια του μοντέρνου πεντάθλου έπρεπε να πάρει την πρόκριση ως πρώτη επιλαχούσα στο άθλημα, μετά από την αποχώρηση που υπήρξε.

Η ΔΟΕ όμως, παρέκαμψε την κατάταξη κι έδωσε αυθαίρετα τη θέση της στην Αυστραλέζα Ντάρμπι, με την δικαιολογία οτι πρέπει να εκπροσωπηθούν και οι 5 ‘Ηπειροι.Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγωνίσματος,όμως ούτε το δικαστήριο της Λοζάνης δικαίωσε την Ελληνίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: