Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

4η Ημέρα - 12 Αυγούστου 2008


Η πρώτη συμμετοχή σε τελικό για τη χώρα μας στους 29ους Ολυμπιακούς αγώνες, ήρθε την 4η μέρα από τον Χρήστο Τσακμάκη στο σλάλομ του Κανόε.Ο Έλληνας πρωταθλητής αφού αρχικά πέρασε ως 6ος από τον ημιτελικό,κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό και ολοκλήρωσε έτσι ένα πολύ παραγωγικό διήμερο.Μάλιστα,αν δεν είχε δεχτεί 4δ. Ποινής,ίσως ήταν σε θέση να διεκδικήσει κάτι παραπάνω,όμως η παρουσία του ήταν ούτως ή άλλως καταπληκτική.

Η εμφατική νίκη της εθνικής μπάσκετ με 87-64 απέναντι στη Γερμανία,ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν τις ικανότητες της ομάδας, μετά από την-βαριά ομολογουμένως-ήττα από την Ισπανία.Οι παίκτες του Γιαννάκη επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και αφού κατάφεραν να περιορίσουν τα μεγάλα αστέρια των Γερμανών Κέιμαν και Νοβίτσκι,δεν είχαν κανένα εμπόδιο προς τη νίκη.Η συνέχεια αναμένεται ακόμα καλύτερη.

Η ελληνική τοξοβολία αποδεικνύει οτι έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια.Μετά την 7η θέση της Ψάρρα στην Αθήνα,η Ελπίδα Ρωμάντζη μετά από πολύ καλή παρουσία και δύο νίκες επί υψηλότερα κατεταγμένων αντιπάλων, προκρίθηκε στις «16» του αγωνίσματος.Μεγάλη επιτυχία για την πάντα σταθερή αθλήτριά μας.Αντίθετα,η Ψάρρα δεν προχώρησε αυτή τη φορά,πέραν του γύρου των «64».

Η Χρύσα Μπισκιτζή και η Αλεξάνδρα Τσιάβου μπορεί να μην πέρασαν απέυθείας όπως αναμενόταν στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών(κωπηλασία),όμως τα κατάφεραν σήμερα μέσω των επαναληπτικών(ρεπεσάζ)και έδειξαν πως μπορούν να πετύχουν το κάτι παραπάνω στη συνέχεια.

Μία πίκρα και μία ικανοποίηση μας άφησαν τα ελληνικά δίδυμα του μπιτς βόλεϊ.Οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη με κύριο όπλο το επιβλητικό μπλοκ της Μαρίας,δεν άφησαν κανένα περιθώριο ελπίδας στις Νοτιοαφρικανές Αυγουστίδη/Νελ και επικράτησαν 2-0(21-12,21-8).Έτσι, εξασφάλισαν την 3η θέση,κάτι που σημαίνει πως είτε θα προκριθούν στην απευθείας στις 16 ,είτε θα δώσουν μπαράζ για την είσοδο τους εκεί.

Αντίθετα,το δίδυμο των Καραντάσιου/Αρβανίτη, που θεωρητικά συγκέντρωνε τις περισσότερες ελπίδες για διάκριση,απογοήτευσε για άλλη μια φορά και μοιραία αποκλείστηκε από τη συνέχεια.Χωρίς σωστές επιλογές απέναντι στο μπλοκ των μεξικανών, με μέτριο σερβίς και 15 λάθη,η ήττα από τις Καντέλας/Γκαρσία με 2-1(21-17,16-21,15-12) ήταν φυσικό επακόλουθο.

Η βαριά κι ασήκωτη ήττα της εθνικής πόλο των ανδρών,με 17-6 από την Ουγγαρία αμαυρώνει ακόμη περισσότερο το ήδη τσαλακωμένο προφίλ της ομάδας.Οι διεθνείς μας έχουν προσφέρει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν,όμως δεν δείχνουν σε θέση να το επαναλάβουν τούτη τη φορά.Το άλλοτε όπλο μας, η άμυνα,έχει μετατραπεί σε τροχοπέδη για τα όνειρα μας.

Στο τένις,αποκλείστηκαν και οι αθλήτριες στο διπλό.Οι Δανιηλίδου/Γερασίμου πάλεψαν,αλλά υπέκυψαν στην ανωτερότητα των Γκαλιάρντι/Σνίντερ με 6/0,6/4.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O TSAKMAKIS 8A AGHSEI EPOXH.EFTYXOS POY PROPONH8HKE TO PAIDI STH GERMANIA GIATI EDW 8A EIXE KAEI STA SIGOYRA...