Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

5η Ημερα - 13 Αυγούστου 2008


Πριν από την έναρξη των αγώνων,η 13η Αυγούστου έμοιαζε ως η πλέον πιθανή για να έρθει το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας,καθώς ο Ηλίας Ηλιάδης φαινόταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί των -90κ. στο τζούντο.

Παρ’όλα αυτά,ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας,έχασε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο του από τον πρώτο κι όλας γύρο.Η ήττα με ippon(αντίστοιχο του νοκ άουτ) από τον Ολλανδό Χουιζίνκα τερμάτισε την πορεία του σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής.

Η ελληνική αποστολή αμφισβήτησε έντονα τις αποφάσεις του διαιτητή,όμως η ουσία είναι πως αν ο Ηλιάδης εμφάνιζε το γνωστό του πρόσωπο,τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.Άλλη μια χαμένη ευκαιρία λοιπόν για μετάλλιο σε αυτούς τους αγώνες.Ο Ηλίας βεβαίως στα 22 του και με συνεχείς διακρίσεις σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα,έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

‘Ηττα-αποκλεισμός και για την εθνική πόλο των γυναικών.Η κακή άμυνα και τα νεκρά διαστήματα στην επίθεση,έκαναν πάλι την εμφάνισή τους στο νερό και η ήττα με 9-6 από την Ολλανδία έστειλε εκτός εξάδας την ομάδα μας.Δυστυχώς οι φετινές εμφανίσεις,δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα που βγήκε δεύτερη το 2004...

Ας πάμε όμως και στα ευχάριστα.Η ομάδα των yngling της ιστιοπλοϊας(Μπεκατώρου,Παπαδοπούλου,Κραβαριώτη),σημείωσε αγωνιστική άνοδο και βρίσκεται στην 4η θέση μετά από 7 ιστιοδρομίες.Τα κορίτσια πλέον δείχνουν έτοιμα για κάτι καλό,αφού είναι σταθερά ψηλά στις τελευταίες κούρσες.

Στην 6η θέση εν τω μεταξύ, ανέβηκαν οι Κοσματοπουλος/Παπαδόπουλος στα 470,έχοντας δύο πέμπτες θέσεις στο σημερινό πρόγραμμα,ενώ ο Κακλαμανάκης παρέμεινε 8ος.Ας ελπίσουμε να συνεχίσουν τα «πανιά» μας στο ίδιο τέμπο και τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα,η Μαρία Φερεκίδη προκρίθηκε στα ημιτελικά του μονού καγιάκ έχοντας την 12η καλύτερη επίδοση.Δεν είναι εύκολο να βρεθεί στον τελικό,όμως μετά τον Τσακμάκη συνέχισε κι εκείνη τις επιτυχίες του ελληνικού Κανόε/Καγιάκ.

Ο Ηλίας Παυλίδης,μπήκε με το δεξί στο Ολυμπιακό τουρνουά και με επιβλητική εμφάνιση στην 3η και 4η περίοδο(ως τότε έχανε 1-2),δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Μαυροβούνιο Γκάγιοβιτς κερδίζοντάς τον με 7-3.Με τη νίκη αυτή,ο πεισμωμένος από την ατυχία της Αθήνας πυγμάχος,είναι ήδη στα προημιτελικά.

Ο Γιάννης Χρήστου έκανε υπερπροσπάθεια,αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον τελικό του μονού σκιφ στην κωπηλασία.Αν είχε ξεκίνησει πιο καλά,ίσως να ήταν τώρα στον τελικό.Πλέον,στον μικρό τελικό θα διεκδικήσει ένα πλασάρισμα στους πρώτους σύο για να μπει στην οκτάδα.

Τέλος,η αναμενόμενη ήττα με 3-0 από την πανίσχυρη Κίνα,δεν πρέπει να απογοητεύσει την εθνική ομάδα πινγκ πονγκ.Οι Γκιώνης,Κρεάνγκα και Τσιόκας ουσιαστικά παίζουν αύριο την πρόκριση στους «8», στα παιχνίδια με την Αυστρία-μας έχει πάρει τον αέρα τα τελευταία χρόνια-και την Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: