Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

3η Ημέρα - 11 Αυγούστου 2008


Τι κι αν έχει μπει αισίως στο 40ο έτος της ζωής του,ο Νίκος Κακλαμανάκης αποδεικνύει πως η μεγάλη του κλάση παραμένει αναλλοίωτη.Ο «γιος του ανέμου» με το δυναμικό του ξεκίνημα,απέδειξε πως δεν πήγε στο Πεκίνο μόνο για την Ολυμπιακή συμμετοχή αλλά και για μια ακόμη διάκριση στην πλούσια καριέρα του.

Ο Ιστιοπλόος των R:SX, άρχισε με μέτρια εμφάνιση και 10η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία της ημέρας,όμως στην δεύτερη ήταν πραγματικά απολαυστικός τερματίζοντας άνετα 2ος.Πλέον,με 12 βαθμούς ποινής είναι 5ος στη γενική βαθμολογία και έτοιμος να κάνει ξανά τους Έλληνες να πανηγυρίσουν.

Το υδάτινο στοιχείο είχε την τιμητική του σήμερα για την ελληνική ομάδα,καθώς μετρήσαμε δυο προκρίσεις σε κωπηλασία και Κανόε-Καγιάκ, με εξαιρετικές εμφανίσεις από τους αθλητές μας.

Ο Χρήστος Τσακμάκης,κάνοντας δυο αψεγάδιαστες κούρσες στο σλάλομ του κανό,προκρίθηκε άνετα ως 7ος στα ημιτελικά(περνούσαν οι 12).Το πιο ενθαρρυντικό για τη συνέχεια,είναι πως δεν πέρασε λάθος καμία πόρτα,άρα δεν είχε ποινή επιπλέον χρόνου,κάτι που είναι πολύ σημαντικό.Ακόμη στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε 5ος(στο πρώτο ήταν 10ος) και έδειξε ικανός για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Ο αθλητής μας,είναι μεγαλωμένος στην Γερμανία και έτσι είχε την ευκαιρία να αναπτύξει καλύτερα την τεχνική του.Η πρόκριση του δεν αποτελεί έκπληξη,αφού η ποιότητα του 21χρονου έχει φανεί από τα χρυσά το 2007 και το 2008 στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 ετών.Πέρυσι μάλιστα,ήταν χάλκινος στην κατηγορία των ανδρών!Ακόμη,ήταν χάλκινος το 2003 στο παγκόσμιο εφήβων και 15ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στα 17 του.Το μέλλον του ανήκει.

Εκτός από τον Τσακμάκη,για άλλη μια φορά εξαιρετικός ήταν και ο Γιάννης Χρήστου.Ο κωπηλάτης μας όντας 3ος στη σειρά του,πέτυχε την δεύτερη πρόκριση του σε τρεις ημέρες και πλέον βρίσκεται στα ημιτελικά του μονού σκιφ ανδρών.

Από την πρώτη στιγμή της κούρσας, ο Έλληνας έδειξε τις προθέσεις του και δεν βρέθηκε σε κανένα σημείο μετά τα 500 μέτρα εκτός τριάδας.Ο Χρήστου έχει ήδη με την είσοδο του στη δωδεκάδα ξεπεράσει τις προσδοκίες και οτι κι αν γίνει από εδώ και πέρα αυτό δεν αλλάζει.Πραγματικά πολύ καλή παρουσία,παρά τις αντιξοότητες στην προετοιμασία

Επειδή όμως στον αθλητισμό δεν υπάρχουν μόνο οι επιτυχίες,υπήρξαν και αθλήματα στα οποία η Ελλάδα δεν τα πήγε και πολύ καλά,με την εθνική πόλο των γυναικών να αποτελεί την απογοήτευση της ημέρας.

Η αργυρή ολυμπιονίκης της Αθήνας,που έγινε η πρώτη εθνική που χαρίζει μετάλλιο στην χώρα μας σε ομαδικό σπορ στους Ολυμπιακούς Αγώνες,παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε με 8-6 από την Αυστραλία(όπως και οι άνδρες χθες).Πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την είσοδο στην τριάδα του ομίλου αφού τα «καγκουρό» ήταν από τις πιό βατές αντιπάλους.

Στο τένις η Λένα Δανιηλίδου(νο 47) το πάλεψε όσο μπορούσε,αλλά ηττήθηκε με 2-0(6-3,6-3)από τη Γαλλίδα Ραζανό(νο 30).Παρ’όλα αυτά μόνο και μόνο το οτι αγωνίστηκε η Εληνίδα πρωταθλήτρια συνιστά επιτυχία,καθώς νίκησε το χρόνο μετά την επέμβαση στους χιαστούς πριν από τέσσερις μήνες.

Στην ιστιοπλοϊα,η 2η θέση του πληρώματος ynling των γυναικών δεν είχε συνέχεια,καθώς μετέπειτα ακυρώθηκαν.Οι κοσματόπουλος/Παπαδόπουλος ξεκίνησαν μέτρια στα 470 με μια 5η θέση και μια ακύρωση,όπως συνέχισε και ο Αιμίλιος Παπαθανασίου που πλέον είναι 18ος και χάνει τις ελπίδες διάκρισης.Η Τόνια Φράι ξεκίνησε στα rsx και είναι 15η.Αποκλείστηκαν από τον 1ο γύρο οι Κωστή και Αλυφαντής στην κολύμβηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: